Patru destinatii surpriza de Dragobete

Se apropie Dragobetele si deja ne gandim ce cadouri ii vom face persoanei iubite. Un cadou foarte frumos ar putea fi o vacanta intr-un loc romantic. Cum inca nu suntem in perioada concediilor, iar timpul petrecut in vacanta ar trebui sa il dedicam cuplului si nu vizitarii unor obiective turistice, ar trebui sa evitam orasele mari si cunoscute si sa ne indreptam atentia mai mult spre cele micute dar extrem de romantice.

Pe lista noastra sunt mai multe astfel de orase insa ne vom rezuma la doar patru dintre acestea. Vom lua in calcul faptul ca multi dintre noi lucreaza in aceasta perioada si ne vom orienta spre orașele mai apropiate de Romania. De asemenea, vom lua in calcul si accesul usor la acestea, pentru a nu pierde prea mult timp pe drum. Iata lista noastra!

1.Nauplion, Grecia. Mai este cunoscut si ca Nafplio. Se afla in Insulele Peloponeze si e la o aruncatura de bat de Romania. Din Atena mai trebuie parcursi doar 140 de kilometri, spre vest. E o destinatie ideala pentru cei care nu pot ajunge in Venetia. Intre orasul italian si cel grecesc exista diferente dar si foarte multe asemanari.

Vorbim de un port grecesc la Mareea Egee dar se diferentiaza de insulele grecesti din zona. Arhitectura si culorile orasului se apropie mai mult de Venetia pentru ca timp de doua secole a fost ocupat de venetieni. Turcii si-au pus si ei amprenta inainte ca Grecia sa isi obtina independenta.

2.Positano, Italia. Pentru cei care vor sa ajunga in Italia le recomandam acest superb oras de pe Coasta Amalfi, aproape de Napoli. Orasul este ridicat pe o stanca, cu locuinte extrem de colorate, orientate spre mare. Privelistea este superba, insa cazare nu este intocmai ieftina. Totusi, in februarie preturile sunt mai mici decat in perioada turistica de varf, care se intinde din aprilie pana in octombrie.

3.Cesky Krumlov, Cehia. Este un orasel pitoresc din sudul Cehiei. Multi spun ca ar fi de fapt Praga in miniatura. Arhitectura orasului este deosebita, iar in mijlocul acestuia se afla un castel impresionant. Privelistea de pe dealurile din apropiere e uimitoare.

4. Bruges, Belgia. Este cel mai indepartat oras de Romania dintre cele amintite pana acum insa este extrem de accesibil. O calatorie cu avionul dureaza aproximativ doua ore. Efortul unei astfel de calatorii merita din plin. Multi spun ca ar fi cel mai romantic oras belgian.

Recommended For You