Cele mai folosite argumente pro si contra vaccinurilor

Numarul cazurilor de raceli severe a crescut foarte mult in aceasta perioada. Putem spune chiar ca am atins un varf al acestei ierni. Ca atare, nu putem sa nu reaprindem o polemica mai veche legata de vaccinare, daca ne ajuta sau nu, daca ar trebui sa ne vaccinam sau nu. Nu ne dorim sa o transam acum ci sa adunam cele mai importante trei puncte de vedere pro sau contra vaccinarii.

Medicii sustin ca este nevoie de vaccin si ca acesta are nevoie de aproximativ doua saptamani pentru a dezvolta anticorpii necesari pentru a lupta cu bolile, atunci cand vorbim de vaccinul antigripal. Ca atare, vaccinul e mai mult o metoda de prevenire decat una de tratare, in cazul de fata. Polemica s-a invartit mai mult in jurul vaccinurilor impotriva rubeolei, oreionul si rujeolei, cunoscut sub denumire de ROR, dar este valabila si in cazul vaccinului antigripal.

Un prim argument impotriva vaccinarii este ca vaccinurile ar fi una dintre cauzele care provoaca autismul la copii. Ipoteza a fost lansata in urma cu aproximativ doua decenii de un gastroenteorolog britanic care spunea ca thimerosalul din vaccinuri ar fi cauza aparitiei autismului la copii. Pana in prezent, nici un studiu stiintific nu a putut demonstra aceasta legatura.

Un al doilea argument foarte des folosit de tabara impotriva vaccinarii ar fi ca vaccinurile contin mercur. Cei mai importanti producatori de vaccinuri pentru copii sustin ca nu folosesc mercurul in produsele lor. Acest lucru se poate verifica pe eticheta produselor. Orice parinte ii poate cere medicului sau asistentei aceasta eticheta inainte de vaccinarea copilului.

De partea cealalta, cel mai des folosit argument in favoarea vaccinarii este acela ca vaccinurile nu prezinta nici un risc pentru pacienti deoarece sunt testate in repetate randuri. In realitate, riscuri exista in orice activitate. E adevarat ca riscul este unul foarte mic in cazul de fata, probabil mult mai mic decat daca nu ne-am vaccina. Statistica ne spune ca numarul deceselor este mai mare in randul persoanelor nevaccinate decat in randul celor vaccinate.

Recommended For You