Remedii pentru inflamatia pleoapelor (blefarita)

Genele contin foliculii de par care, la randul lor, contin glande uleioase. Atunci cand aceste glande se colmateaza sau se iritata din cauza unei infectii, se declanseaza inflamatia. Acest lucru este cunoscut sub numele de blefarita sau, in termeni simpli, inflamarea pleoapelor. Exista doua tipuri de inflamatie a pleoapelor – anterioara si posterioara. Inflamatia oculara anterioara apare pe partea exterioara a ochilor, in timp ce inflamatia posterioara a pleoapelor apare in colturile interioare ale ochilor.

Blefarita poate provoca disconfort si chiar afectarea vederii. Unele dintre posibilele semne si simptome includ: mancarimi ale ploapelor, pleoape umflate sau inflamate, senzatii de arsura in ochi, pleoape uleioase, ochi rosii, ochi umezi, cruste la baza genelor, cresterea sensibilitatii la lumina si o senzatie cicalitoare de prezenta a unui corp strain in ochi. Pentru a ameliora simptomele, puteti incerca unele remedii naturale, simple si usoare.

O igiena corespunzatoare este importanta pentru tratamentul inflamatiei pleoapelor. Deoarece acest lucru poate fi o problema persistenta, o buna igiena a pleoapelor poate ajuta la prevenirea inflamatiei. Spalati in mod regulat pleoapele cu apa calduta. Ati putea folosi, de asemenea, o solutie de curatare prescrisa de catre un medic specialist. Acest lucru va preveni formarea crustei de pe gene, precum si a rezidurilor de ulei de pe pleoape. De asemenea, asigurati-va ca pentru spalarea parului folositi un sampon antibacterian.

Compresele calde sunt un remediu eficient pentru blefarita, deoarece ajuta la diluarea secretiilor de ulei provenite de la glandele uleioase, reducandu-se astfel riscul unei inflamatii. In plus, caldura de la compresele calde imbunatateste circulatia sangelui, esentiala pentru o vindecare rapida. Inmuiati o compresa curata in apa calda. Stoarceti-o si puneti-o peste pleoapa inchisa pentru cateva minute. Se repeta de 3 sau 4 ori, pana cand compresa se raceste. Folositi acest remediu de mai multe ori pe zi, pana cand starea de sanatate se imbunatateste.

Recommended For You