Sa calatorim in fantezia din Avatar

Probabil ati vazut Avatarul si v-au incantat peisajele din el. Ati fost tentati sa credeti ca acestea nu sunt reale si sunt doar facute pe calculator. La fel inclin sa cred si eu, fara a putea fi sigur, insa de data asta producatorii au avut de unde sa se inspire. In China exista un loc minunat in care puteti vedea ceva asemanator. Se numeste Parcul National Zhangjiajie.

Crestele acelea, extrem de inalte si abrupte, le puteti gasi aici. Coloana “Southern Sky” are peste 1000 de metri inaltime si nu e decat una din cele aproximativ 3000. Ca turist va ganditi probabil cum veti reusi sa urcati in varful lor pentru a admira privelistea. Nu va faceti griji! Important e sa nu aveti rau de inaltime.

In urma cu doua luni, cred, guvernul chinez a inaugurat cel mai mare pod de sticla din lume, cu o punte de 300 de metri. Sticla e armata cu otel si se crede ca e de 25 de ori mai rezistenta decat una normala. Va aflati in plina siguranta dar ma tem ca nu veti simti asta. Sub voi este un gol de aproape 200 de metri pe care il veti vedea in toata splendoarea lui. Daca vroiati adrenalina, cred ca acum aveti unde o gasi cu riscuri zero. Ma refer la riscuri ce nu tin de capacitatea voastra de a rezista emotiei.

In curand, chinezii se vor depasi pe ei insisi, inaugurand un pod mai lung decat acesta cu peste 100 de metri. Pana atunci aveti suficient timp pentru a va mari bugetul de vacanta.

Tot aici exista si cel mai mare lift din lume, in aer liber, numit Bailong. Acesta poate transporta peste 1000 de turisti pe ora. Ascensiunea lui dureaza putin peste un minut si este unul dintre cele mai rapide lifturi din lume. Traiectoria acestuia are o inaltime de peste 300 de metri. Prin peretele de sticla puteti privi peisajele din parc.

Recommended For You