500.000 de motoare TCe 90 au fost construite la Mioveni

Dacia a produs la uzina de la Mioveni 500.000 de motoare de tip Energy TCe 90, acestea au fost destinate marcilor Dacia si Renault. Aproximativ 80% din numarul total de motoare produse la Mioveni au fost dedicate exportului. Numarul de 500.000 de motoare construite a fost atins in luna iulie a acestui an, aceasta informatie vine destul de tarziu, deoarece este o veste chiar buna. Motoarele sunt adresate modelelor Dacia: Dacia Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway, dar si pentru modele Renault, aici amintim Clio IV sau Twigo.

Philippe Nottez, Directorul Uzinei Mecanica si Sasiuri a declarat intr-un comunicat de presa urmatoarele: “Este un motor fabricat in Romania, cele mai importante componente a motorului (carterul de distributie, capacul chiulasa, capacul palier, volanta, arborele cotit, semala, carterul cilindri) sunt fabricate la uzina Dacia de la Mioveni. Este prima uzina din cadrul grupului si ne mandrim de acest lucru. Producem motorul TCe 90 inca din anul 2012, dar acesta mai este produs si in uzina Renault din Vallodid, Spania. Ne bucuram sa ajungem la aceasta suma impresionanta, iar ca o informatie utilza: se putea mai bine. Uzina are o capacitate de productie de 450.000 motoare intr-un singur an.”

Motorul TCe 90 cantareste doar 15 kilograme si este fiabil, acesta are un consum de 5, 8 litri per 100 de kilometri. Uzina este cea mai importanta uzina din cadrul grupului Renault. Aici sunt angajati 3.900 de persoane, 27% sunt doar femei. In cadrul uzinei de la Mioveni functioneaza patru departamente unde sunt produse piesele brute realizate din aluminiu, ansamblarea motoarelor cat si a cutiilor de viteze, montarea si verificarea puntilor si altele. Aici se ansambleaza si masini din gama Renault sau Nissan, desigur si Dacia. In anii urmatori compania promite o crestere a numarului de motoare realizate la noi in tara, dar si construirea de noi locuri de munca pentru romani.

Recommended For You