Va place mancarea chinezeasca?

Eu sunt innebunita dupa chinezarii alimentare, incapand cu pachetelele de primavara pe care toate lumea le stie, pana la ouale negre, pe care putini europeni au curajul sa le guste. De-aia frecventez restaurantele chinezesti din Bucuresti sau de oriunde calatoresc.

Alte mancaruri deosebite pe care imi place sa le comand sunt branza de soia (tofu) iute amortit (pentru cine iubeste picantul), branza de soia de casa in crusta de caramel, varza sichuan, conopida gan guo, cartofii henan (aceia semicruzi si usor picanti, care au o savoare cu aparte), sau s[aghetele “de sticla”, facute din fasole mung si mazare.

Mancarea chinezeasca este si foarte sanatoasa, pe langa faptul ca este si fosrte gustoasa, nefiind procesata termic timp indelungat (in general mancarurile lor se trag la tigaie in doar cateva minute, nu ore in sir ca in bucataria romaneasca).

Atentie mare insa la infamul glutamat de sodiu, pe care majoritatea restaurantelor chinezesti obisnuieste sa-l puna in toate mancarurile. Este un potentiator de aroma, potential cancerigen, de care nu este nevoie daca alimentele si condimentele cu care se prepara mancarea sunt proaspete si de calitate. Prefer sa atentionez personalul si sa le cer sa gateasca fara acel glutamat de sodiu.

Voua va place mancarea chinezeasca? Unde mancati cel mai des acest fel de mancare?