“If I Stay” – o interesanta drama romantica

“If I Stay” este o drama romantica, americana, in regia lui RJ Cutler. Un film bazat pe romanul cu acelasi nume, scris de Gayle Forman. Filmul a fost lansat pe 22 august 2014 si a primit recenzii mixte din partea criticilor, fiind mult mai bine primit de cinefili si avand un success imens in box office, cu incasari de peste 75 de milioane de dolari in intreaga lume.

Mia Hall (Chloe Grace Moretz) si familia ei se pregatesc pentru o zi obisnuita, dar la radio se anunta ca scolile vor fi inchise in ziua respectiva. Tatal Miei (Iosua Leonard) este profesor, ceea ce inseamna ca va avea o zi libera. Mama Miei, Kat (Mireille Enos), este agent de turism. Dupa ce aude stirea de la radio decide sa sune la locul de munca si sa spuna ca este bolnava. Cei trei, dar si fratele Miei, aleg sa faca o mica vizita bunicilor, care locuiesc undeva la o ferma.

Povestea se intoarce la copilaria Miei. Un tata care canta intr-o trupa rock si o mama fara prea multa experienta de viata. Intr-o zi, la clasa de muzica, Mia decide sa cante la viloncel. Dupa ce parintii isi dau seama ca este pasionata de viloncel, hotarasc sa ii angajeze un profesor, pentru a putea studia mai bine instrumentul.

Amintirile Miei se apropie de prezent, moment in care masina in care se afla cu toata familia, se ciocneste cu un camion care venea din sens opus. Imediat dupa accident, Mia pare sa aiba o experienta in afara corpului, putand sa-si vada trupul si toata familia intinsa pe sosea, dar si medicii care incercau sa intervina. Mia vede un medic vorbind cu bunicii ei si afla ca mama i-a murit in spital, tatal a murit pe masa de operatie, iar fratele ei, Teddy (Jakob Davies), a murit in urma unui hematom.
Un film interesant, care merita sa fie vizionat!

Recommended For You