Tesla deschide o unitate de ansamblare in Europa

Se pare ca succesul companiei Tesla, care construieste masini 100% electrice, este tot mai mare, asta observam si in numarul mare de unitati vandute inca de la inceputul anului.

Chiar daca nu sunt masini ieftine, cererea este mare, astfel incat Tesla a fost nevoita sa deschida si o fabrica in Europa pentru a oferi clientilor posibilitatea de a cumpara mai repede o masina electrica. Asa ca, compania americana Tesla construieste o fabrica noua in Europa. Aceasta fabrica nu este tocmai noua, deoarece a fost construita din piesele din vechea uzina Tesla care a functionat pentru o vreme in California. Fabrica se afla in Tilburg, acolo unde Tesla a mai avut o unitate de reasamblare in urma cu doi ani.

Noua fabrica are o suprafata de pana la patru ori mai mare decat vechea fabrica, aceasta gazduieste si un traseu de testare acoperit, unde se pot testa un numar mare de masini. Chiar daca este o fabrica noua, nu aici se vor construi piesele, aici doar se vor ansambla, vor fi testate de anumite defecte care pot aparea in procesul de fabricatie si ansamblare, verificare software si altele.

Conform informatiilor oferite in comunicatul de presa, noua unitate din Tilburg va functiona la standarde de inalta calitate si se vor ansambla un numar de aproximativ 500 de masini electrice Model S pe saptamana. Este de apreciat si faptul ca aici se va ansambla si noul SUV, acesta ar putea ajunge pe piata din America la sfarsitul acestui an. Tesla promite ca SUV-ul Model X o sa fie unul dintre cele mai puternice astfel de masini. Acesta va avea un motor de 262 cai putere pe puntea din fata si undeva la peste 500 de cai putere pe rotile din spate pentru accelerare rapida (ajunge de la 0 la 100 km pe ora in doar 3,2 secunde).

Recommended For You