Blackphone 2 – Silent Circle a lansat un smartphone dedicat pietei enterprise

Silent Circle a lansat saptamana aceasta un telefon special conceput pentru nevoile de management. Acesta se numeste Blackphone 2 si este disponibil deja pe piata, are un pret mai mare decat modele de smartphone-uri cunoscute precum iPhone 6S sau Samsung Galaxy S6 Edge. Modelul are un pret ridicat, acest fapt se datoreaza sistemului de operare PrivatOS ce ofera o securitate cu mult peste ceea ce poate sa ofere un alt sistem de operare la ora actuala. Este un telefon care nu are mai nimic special, decat sistemul de operare.

Telefonul Blackphone 2 vine cu cateva functii interesante, una dintre ele se numeste Spaces (spatii) si permite utilizatorilor sa construiasca spatii de stocare virtuale cu diferite setari pentru securitatea acestora. Ceea ce este interesant la telefon: faptul ca este adresat mai multor persoane. Acesta poate sa fie folosit de mai multi angajati, fiecare isi poate face propriul spatiu de lucru, fisierele dorite, securitatea si multe altele. Dar sa nu uitam si de PrivatOS Security Center care este o functie prin care se poate gestiona cam tot ceea ce tine de telefon. Utilizatorii pot sa modifice, adauga sau elimina anumite permisiuni pe care le are anumite aplicatii.

Telefonul foloseste un procesor Qualcomm Snapdragon 615, display de 5.5 inci Full HD, memoria RAM este destul de mare, mai exact de 3 GB, iar memoria de stocare este de 32 GB cu posibilitatea de extindere cu ajutorul unui card microSD. Este de mentionat faptul ca Blackphone 2 dispune de o camera foto de 13 megapixeli, dar si o camera in spate de 5 megapixeli. Acesta are si cateva functionalitati pe care un alt telefon nu le are: vocea criptata, video conferinta si serviciu virtual de transfer al fisierelor, actualizari periodice a firmware-ului over-the-air, securitate si criptare. Chiar daca face parte din categoria high-end, nu specificatiile tehnice il fac asa scump, asa cum am spus, sistemul de operare ofera o protectie ridicata la atacuri, criptare de date si multe altele.